Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018

Tρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017 Divani Caravel Hotel

Δημήτρης Κοντοπίδης

Οργανωτική Επιτροπή

Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης

Δημήτρης Κοντοπίδης
Δημήτρης Κοντοπίδης

Ο Δημήτρης Κοντοπίδης είναι απόφοιτος ΤΕΙ Γραφιστικής και τελειόφοιτος Αρχιτεκτονικής (ΕΜΠ). Τα τελευταία χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με τη χάραξη Πολιτικής Υγείας για τις χρόνιες παθήσεις και την ενδυνάμωση των ατόμων με αναπηρία ως εκπρόσωπος ασθενών. Ως Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης και General Director από το 2012 μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να αλλάξει το χάρτη της συγκεκριμένης νόσου στην χώρα μας με μια εξαιρετική επιτυχημένη στρατηγική στην διεκδίκηση δικαιωμάτων των ασθενών. Η επιτυχημένη καμπάνια ευαισθητοποίησης που σχεδίασε για την Κυστική Ίνωση ’’each breath’’, βραβεύτηκε με Gold Health Care Award 2016 και υπήρξε η αφορμή για την συνέχιση και σε άλλες χρόνιες παθήσεις.

Το 2016 δημιουργεί την ‘’Humane Social Enterprise’’ μια κοινωνική επιχείρηση ενδυνάμωσης των ατόμων με αναπηρία που συνδυάζει το design & την φροντίδα σχεδιάζοντας καινοτόμα προϊόντα και βιώσιμα συστήματα. Με πολλαπλές βραβεύσεις και διακρίσεις ήδη από τα 2 πρώτα project που ξεκίνησαν κατά τον 1ο χρόνο λειτουργίας και τη συνεχή οικονομική ανάπτυξη του οργανισμού, διεκδικεί με τους συνεργάτες του να αποδείξει ότι τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις έχουν ικανότητες: Είναι μάλιστα ικανά να όχι μόνο να εργαστούν ισότιμα, αλλά να καινοτομήσουν και να επιχειρήσουν!

Εκπαίδευση
2000 -2006 ΤΕΙ ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗΣ
2004 ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΜΑΔΙΤΗ BELLAS ARTES -COMPLUTENSE DE MADRID (Erasmus)
2009 – 2017 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΜΠ

Εργασιακή Εμπειρία
2006 Πρακτική άσκηση
2007-2017 Ελεύθερος Επαγγελματίας Γραφίστας
2016 Ιδρυτής της Humane Social Enterprise

Εθελοντική Εμπειρία
2012 – έως σήμερα: Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης και General Director: κατάφερε και άλλαξε το χάρτη της νόσου στην χώρα μας. μερικά παραδείγματα επιτυχημένης παρέμβασης είναι η δημιουργία και ανάπτυξη κέντρων Κ.Ι., η διασύνδεση τους με εξωτερικό, η οργάνωση μεταμοσχεύσεων, το Ευρωπαϊκό Registry και η δημιουργία προγραμμάτων άσκησης και φυσιοθεραπείας. . Το σημαντικότερο, όμως, επίτευγμα ήταν η αποτελεσματική ευαισθητοποίηση σχετικά με την νόσο και ο σχεδιασμός της καμπάνιας ‘’each breath a step closer to our dreams’’ με το ομώνυμο e-shop δωρεών. Εμπνευστής και συνιδρυτής του Humane, συνεχίζει με μια start up για την αναπηρία και τις χρόνιες παθήσεις, ενώ συμμετέχει συνεχώς σε επιτροπές, ομιλίες, σεμινάρια και παρουσιάσεις σχετικά με την ενδυνάμωση των χρονίως πασχόντων και ατόμων με αναπηρία

Διεθνείς ομιλητές

Silviu Domente Silviu Domente, MD, MSc, works as Senior Adviser, Health Policy in the WHO Europe’s Division of Health Systems and Public Health, Project Office in Athens, under the Strengthening Capacity for Universal Coverage (SCUC) initiative.
Stanimir Hasurdjiev Dr. Stanimir Hasurdjiev is one of the founders and current Chairperson of the Bulgarian National Patients’ Organization (NPO) – the biggest patients’ umbrella organization in Bulgaria which accounts to around 80 disease-specific member organizations representing patients with different socially significant diseases in all 28 regions in Bulgaria.
  • ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ
  • ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛ.Ο.Κ.
ΕΛΛ.Ο.Κ.
Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΦΨΥ) Σερρών
Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΦΨΥ) Σερρών
  • ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
  • ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤEΣ
  • ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • CONFERIENCE EXPERIENCE SPONSOR

Δείτε τους όρους χρήσης. Επικοινωνήστε μαζί μας.

© 2018 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, T:210 6617777, F:210 6617778

Designed by Boussias
New Media Team