Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018

Tρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017 Divani Caravel Hotel

Μαριάννα Λάμπρου

Οργανωτική Επιτροπή

Ιδρύτρια και τ. Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων Παθήσεων (Π.Ε.Σ.ΠΑ.) και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Οζώδους Σκληρύνσεως (Ε.Ε.Ο.Σ.).

Μαριάννα Λάμπρου
Μαριάννα Λάμπρου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Γαλλική Σχολή Καλογραιών από την οποία πήρε το Δίπλωμα Γαλλικής Φιλολογίας. Παρακολούθησε επί τρία χρόνια και τελείωσε τη Σχολή Εργασιοθεραπείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του οποίου υπήρξε εθελόντρια.

Εργάστηκε στο Βασιλικό Εθνικό Ίδρυμα στη Διεύθυνση Κοινοτικής Αναπτύξεως, καθώς και στη Διεύθυνση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Αεροπορίας.

Ομιλεί: Γαλλικά, Αγγλικά

Μεγάλωσε μόνη της την κόρη της Κατερίνα, η οποία έπασχε από την Σπάνια Πάθηση Οζώδη Σκλήρυνση. Το γεγονός αυτό, και σε συνδυασμό με την έμφυτη διάθεση να ασχοληθεί με θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, υπήρξε το έναυσμα για τη δημιουργία της Ε.Ε.Ο.Σ. το 1989 και στη συνέχεια της Π.Ε.Σ.ΠΑ. το 2003.

Επί οχτώ χρόνια υπήρξε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σπανίων Παθήσεων – EURORDIS. Το 2008 έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα. Εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Ενώσεων Σπανίων Παθήσεων της Ευρώπης. Επίσης, είναι ιδρυτικό μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής για τις Σπάνιες Παθήσεις στο Υπουργείο Υγείας. Είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομάδας Εργασίας του Ελληνικού Θεματικού Δικτύου για την Ηλεκτρονική Υγεία (E-health) και τέλος συμμετέχει στην Ομάδα Εργασίας του Υπουργείου Υγείας για την Αναμόρφωση του Θεσμικού Πλαισίου για τα Κέντρα Αναφοράς και τα Ειδικά Κέντρα για τις Σπάνιες Παθήσεις.

Συνεχίζει να εργάζεται στον τομέα αυτόν.

Διεθνείς ομιλητές

Silviu Domente Silviu Domente, MD, MSc, works as Senior Adviser, Health Policy in the WHO Europe’s Division of Health Systems and Public Health, Project Office in Athens, under the Strengthening Capacity for Universal Coverage (SCUC) initiative.
Stanimir Hasurdjiev Dr. Stanimir Hasurdjiev is one of the founders and current Chairperson of the Bulgarian National Patients’ Organization (NPO) – the biggest patients’ umbrella organization in Bulgaria which accounts to around 80 disease-specific member organizations representing patients with different socially significant diseases in all 28 regions in Bulgaria.
  • ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ
  • ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛ.Ο.Κ.
ΕΛΛ.Ο.Κ.
Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΦΨΥ) Σερρών
Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΦΨΥ) Σερρών
  • ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
  • ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤEΣ
  • ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • CONFERIENCE EXPERIENCE SPONSOR

Δείτε τους όρους χρήσης. Επικοινωνήστε μαζί μας.

© 2018 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, T:210 6617777, F:210 6617778

Designed by Boussias
New Media Team