Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018

Tρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017 Divani Caravel Hotel

Αγγελική Πρεφτίτση

Οργανωτική Επιτροπή

Πρόεδρος Συλλόγου για την Κυστική Ίνωση

Αγγελική Πρεφτίτση
Αγγελική Πρεφτίτση

Η Αγγελική Πρεφτίτση, γεννήθηκε στην Φλώρινα και μεγάλωσε στις Σέρρες, όπου άσκησε με επιτυχία τη δικηγορία σε δικό της δικηγορικό γραφείο για δεκαεπτά χρόνια περίπου. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο οποίο εισήχθη μέσω πανελληνίων εξετάσεων και μιλάει τέσσερις γλώσσες. Για πολλά χρόνια δίδασκε νομικά μαθήματα ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων σε σχολές μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Είναι ασθενής με Κυστική Ίνωση και από το 2005 είναι πρόεδρος του Συλλόγου για την Κυστική Ίνωση, του πρώτου σωματείου που συστάθηκε με πρωτοβουλία κυρίως ενηλίκων ασθενών με έδρα τη Θεσσαλονίκη, το οποίο έχει μέλη σε όλη την Ελλάδα και αποτελεί το ενιαίο νομικό πρόσωπο οργάνωσης των πασχόντων με Κυστική Ίνωση το οποίο εκφράζει τη συλλογική βούληση των πασχόντων και κύριο στόχο του έχει την ανάδειξη και προάσπιση των συμφερόντων των ασθενών.

Από το 2006 συμμετέχει ως Νομικός Σύμβουλος και ως εκπρόσωπος των Ευρωπαίων ασθενών στην Οργανωτική – Διοικούσα Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Καταγραφής των ασθενών με Κυστική Ίνωση (ECFSPR) ενώ από το 2010 συμμετέχει και στην Επιστημονική Επιτροπή της ECFSPR. Το Μάιο του 2013 ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα European Patient Ambassador του European Lung Foundation και της απονεμήθηκε ο προβλεπόμενος τίτλος.

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος συνεδρίων εθνικών και διεθνών, ενημερωτικών ημερίδων και εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την Κυστική Ίνωση είτε ως ομιλήτρια είτε ως οργανώτρια, ενώ ως πρόεδρος του Συλλόγου για την Κυστική Ίνωση οργάνωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σεμινάρια αναπνευστικής φυσικοθεραπείας, δυο εξ αυτών εβδομαδιαία, με ξένους πιστοποιημένους εκπαιδευτές φυσικοθεραπευτές τα οποία παρακολούθησαν φυσικοθεραπευτές από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Ασχολείται κυρίως με Patient Advocacy και με την προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών.

Από το έτος 2002 συμμετέχει στο ετήσιο Ευρωπαϊκό Ιατρικό Συνέδριο για την Κυστική Ίνωση, ενώ έχει, ακόμα, συμμετάσχει και με εισηγήσεις της σε συνεδριάσεις που πραγματοποιεί η Ευρωπαϊκή Οργάνωση για την Κυστική Ίνωση. Σε εθνικό επίπεδο συμμετείχε σε ομάδα εργασίας που συστάθηκε με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας του Υπουργείου Υγείας για τον καθορισμό των όρων και προϋποθέσεων λειτουργίας και ίδρυσης μονάδων Κυστικής Ίνωσης στην Ελλάδα.

Διεθνείς ομιλητές

Silviu Domente Silviu Domente, MD, MSc, works as Senior Adviser, Health Policy in the WHO Europe’s Division of Health Systems and Public Health, Project Office in Athens, under the Strengthening Capacity for Universal Coverage (SCUC) initiative.
Stanimir Hasurdjiev Dr. Stanimir Hasurdjiev is one of the founders and current Chairperson of the Bulgarian National Patients’ Organization (NPO) – the biggest patients’ umbrella organization in Bulgaria which accounts to around 80 disease-specific member organizations representing patients with different socially significant diseases in all 28 regions in Bulgaria.
  • ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ
  • ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛ.Ο.Κ.
ΕΛΛ.Ο.Κ.
Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΦΨΥ) Σερρών
Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΦΨΥ) Σερρών
  • ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
  • ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤEΣ
  • ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • CONFERIENCE EXPERIENCE SPONSOR

Δείτε τους όρους χρήσης. Επικοινωνήστε μαζί μας.

© 2018 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, T:210 6617777, F:210 6617778

Designed by Boussias
New Media Team