Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018

Tρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017 Divani Caravel Hotel

Καίτη Αποστολίδου

Οργανωτική Επιτροπή

Πρόεδρος Δ.E. Eλληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου-ΕΛΛ.Ο.Κ. – Αντιπρόεδρος ΕCPC-European Cancer Patient Coalition

Καίτη Αποστολίδου
Καίτη Αποστολίδου

H Καίτη Αποστολίδου είναι Πρόεδρος Δ.Ε. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου-ΕΛΛ.Ο.Κ. που ιδρύθηκε τον Ιούλιο 2016 και αποτελεί τη συνέχεια της άτυπης Διασωματειακής Επιτροπής Προάσπισης Δικαιωμάτων των Ασθενών με Καρκίνο που λειτουργεί συνεχώς από το 2011. Στην ΕΛΛ.Ο.Κ. συμμετέχουν μέχρι σήμερα 20 οργανώσεις ασθενών με καρκίνο και στόχος μας είναι σύντομα να συμμετέχουν και οι 29 οργανώσεις που λειτουργούν στη χώρα μας. Το όραμα της ΕΛΛ.Ο.Κ είναι η ολοκληρωμένη ογκολογική φροντίδα κάθε ασθενούς με καρκίνο: άριστη διάγνωση, θεραπεία, ψυχο-κοινωνική υποστήριξη και αποκατάσταση, επανένταξη.

Η Καίτη έχει διπλή εμπειρία καρκίνου του μαστού και από το 1993 είναι μέλος Ελληνικών & διεθνών οργανώσεων και επιτροπών ασθενών με καρκίνο, στις οποίες έχει διατελέσει μέλος Δ.Σ., υπεύθυνη προγραμμάτων & επιτροπών. Πιστεύει ότι «oι ασθενείς μπορούν να βοηθήσουν» στη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας, αν επιτραπεί η συμμετοχή τους, και αν ενθαρρυνθούν προς τη κατεύθυνση αυτή.

Είναι μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κ.Ε.Φ.Ι. Τα ενδιαφέροντά της στρέφονται σε θέματα βιοηθικής σχετικά με τον καρκίνο, την ογκολογική περίθαλψη & την υγεία, τα δικαιώματα των ασθενών, τη συμμετοχική ιατρική, την αξιολόγηση ιατρικής τεχνολογίας, τις κλινικές μελέτες και τις τράπεζες ιστών, την συμμετοχή των ασθενών στη βιοιατρική έρευνα, τη καινοτομία στην ογκολογική περίθαλψη, τη χρήση του διαδικτύου & των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην υγεία, τον αλφαβητισμό υγείας.

Ειναι εκλεγμένη για 2η τριετία, Αντιπρόεδρος της ΕCPC-European Cancer Patient Coalition, υπεύθυνη για τη στρατηγική, την ανάπτυξη στρατηγικών συμμαχιών και την επικοινωνία. Εκπροσωπεί την οργάνωση στην Επιτροπή Ασθενών & Καταναλωτών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, στη Ευρωπαϊκή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τον Έλεγχο του Καρκίνου, στην Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την Ποιότητα, της Πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον Καρκίνο του Μαστού, στην Ομάδα Εργασίας Εμπειρων Ασθενών της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας-ESMO, στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση των προδιαγραφών εφαρμογων κινητής τηλεφωνίας στην υγεία (mhealth apps), συμμετέχει σε τρείς Ομάδες Εργασίας της Κοινής Δράσης της Ευρωπαικής Επιτροπής για τον ελεγχο του καρκίνου (CanCon), και είναι υπεύθυνη του έρευνητικού έργου eSMART για την ένταξη της τεχνολογίας κινητής τηλεφωνίας στην υποστηρικτική φροντίδα ασθενών με καρκίνο, και μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής του έργου TRANSCAN II.

Τέλος είναι μέλος της Society for Participatory Medicine/USA και της PAIR-Patient Advocates in Research/USA. Είναι συχνά προσκεκλημένη ομιλήτρια σε Ελληνικά και διεθνή συνέδρια, αρθρογραφεί σε Ελληνικά ξένα περιοδικά (Journals). Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου ΜcGill του Καναδά και ομιλεί Ελληνικά, Γαλλικά, Αγγλικά, Γερμανικά και έχει κάνει μετεκπαιδευση σε θέματα ηγεσίας μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και αξίας της καινοτομίας στην υγεία στο Harvard Business School/Executive Program, είναι εταίρος (Fellow) τομέα υγείας του Salzburg Global Seminar. Χρησιμοποιεί τα κοινωνικά μέσα διαδικτύου για θέματα ογκολογίας και υγείας¨Twitter: @kgapo, Facebook: Kathi Apostolidis - #opnhealth, Blog: http://epatientgr.wordpress.com, Pinterest: kgapo

Διεθνείς ομιλητές

Silviu Domente Silviu Domente, MD, MSc, works as Senior Adviser, Health Policy in the WHO Europe’s Division of Health Systems and Public Health, Project Office in Athens, under the Strengthening Capacity for Universal Coverage (SCUC) initiative.
Stanimir Hasurdjiev Dr. Stanimir Hasurdjiev is one of the founders and current Chairperson of the Bulgarian National Patients’ Organization (NPO) – the biggest patients’ umbrella organization in Bulgaria which accounts to around 80 disease-specific member organizations representing patients with different socially significant diseases in all 28 regions in Bulgaria.
  • ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ
  • ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛ.Ο.Κ.
ΕΛΛ.Ο.Κ.
Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΦΨΥ) Σερρών
Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΦΨΥ) Σερρών
  • ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
  • ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤEΣ
  • ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • CONFERIENCE EXPERIENCE SPONSOR

Δείτε τους όρους χρήσης. Επικοινωνήστε μαζί μας.

© 2018 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, T:210 6617777, F:210 6617778

Designed by Boussias
New Media Team